Op deze pagina vind u alles over de plaatsing van het plasmafilter.
U kunt dit eenvoudig controleren via onze filter finder.
Ja, dit is mogelijk. Echter moeten er dan wel ‘roostertjes’ geplaatst worden in het compartiment waar de motor zich bevindt. Anders wordt er niet gerecirculeerd. Vaak wordt de plint van het compartiment 20 mm verlaagd zodat de lucht gemakkelijk terug de ruimte in kan. Dit voorkomt tevens vochtproblemen onder/achter het compartiment.
Ja, het filter werkt in alle mogelijke posities, zolang de (schone) lucht maar in dezelfde ruimte wordt teruggeblazen.
Op dit moment zijn onze filters alleen geschikt om te plaatsen op een afzuigkap of een ander daarvoor geschikt apparaat. Zie daarvoor ook onze handleidingen.
U heeft wellicht een afzuigkap met een lage luchtstroom.Ons advies is de buitenste twee ringen aan de onderzijde van het filter af te plakken, dan kan de sensor op het filter gedetecteerd worden. De luchtdoorlaat wordt dan ongeveer 100 mm in plaats van de standaard 150 mm, dan reageert het filter ook op een lage luchtstroom. De buitenste twee ringen zijn te vinden aan de onderkant van het filter. Zijn de ringen afgeplakt en doet het filter het nog steeds niet, dan mag hij omgeruild worden voor een nieuw exemplaar. Zie omruilgarantie.
De doorlaat moet minimaal 150 mm x 150 mm zijn qua oppervlakte (pi x r kwadraat). Het is het beste om de doorlaat groter te maken. Bijvoorbeeld 2 keer de oppervlakte van de uitblaasmond van de motor. Als de doorlaat te klein is kan de motor de luchtdruk niet kwijt en zal ons filter verstopt raken omdat er niet genoeg luchtstroom door het filter gaat. Het gevolg hiervan is dat het filter defect raakt. Hierop kunnen wij geen garantie geven. Daarnaast adviseren wij om bij het uitblaasrooster op te letten dat deze niet een gedeelte van de doorlaat vult/afdicht, waardoor de gezuiverde lucht wellicht niet optimaal kan recirculeren.